Praktisk informasjon

Velkommen til Drammensbiblioteket. Vi holder til i de tre nederste etasjene på Papirbredden, som ligger ved foten av brua Ypsilon. Fra Drammen stasjon er det ca 500 meter å gå langs elva i vestlig retning (se kart).

Parkering

Biblioteket har dessverre ikke egen bilparkering, men det finnes en del steder i umiddelbar nærhet der man kan parkere. Utenom disse finnes det selvsagt parkeringshus både på Strømsø og Bragernes. Det vil som regel være parkering mot avgift, vi har dessverre ikke mulighet til å holde oversikt her over priser og betingelser her. Du kan også se Q-Park sin oversikt her.

Du kan parkere følgende steder:

  • Vis a vis Comfort Hotel Union Brygge‎.
  • Fabrikkgata (inkludert tre plasser for forflytningshemmede).
  • Parkeringshuset under Meny, inkludert noen plasser på utsiden av Meny.
  • Vis a vis Søndre Buskerud Politidistrikt.

Wi-fi og datamaskiner

Vi har wifi i hele biblioteket. Spør i en av skrankene om du trenger brukernavn og passord.

Vi har også ca 40 faste pc- og macstasjoner som du kan bruke så lenge du vil i åpningstiden. Du logger deg på med ditt lånekortnummer og din pinkode. Vi har egne datastasjoner for de under 15 år i barneavdelingen i 1. etasje.

Utskrift, kopi og scanning

Utskrifter og kopier er koblet opp mot ditt personlige lånekort. Prisene er for tiden kr 1,- for A4 og kr 2,- for A3 uansett farge eller svart/hvitt. Scanning er gratis. Du registrerer deg og betaler på forhånd i en av skrankene i bemannet åpningstid. Vær oppmerksom på at det ikke under noen omstendighet er mulig å få refundert midler som er betalt inn på forhånd. Det er imidlertid mulig å overføre dem til en annen bruker om man ønsker dette.
Rett kopi: Kr. 10,- pr. ark. Kopiering foretas av personalet.

Fjell bydelsbibliotek

Bydelsbiblioteket på Fjell er plassert i Bydelshuset (kart). Du kan ringe direkte til biblioteket på telefon 32 04 54 95
eller du kan sende e-post til fjell.bydelsbibliotek@drmk.no. Bydelsbiblioteket har et eget websøk.

Advokatvakten

I samarbeid med Den Norske Advokatforening tilbyr vi gratis juridisk veiledning annenhver torsdag utenom feriene. Du melder deg på i 3. etasje ved personlig oppmøte fra kl. 17.00 samme dag. Advokaten kommer kl 17.30. Se arrangementskalenderen for nærmere informasjon om datoer.

Rett kopi-stempel

Du kan få verifisert dine vitnemål og andre papirer med rett kopi-stempel hos oss. Tjenesten  koster kr 10,- per ark kopiert, stemplet og signert. Kopiering foretas av personalet.

Radio

Vi har egne radiosendinger på Kanal 3 Eiker – FM 104,4. Sendingene kan livestreames på denne siden.

Utlån av musikkinstrumenter

Har du en drøm om å lære deg å spille gitar? Hos oss kan du låne akustiske gitarer, trommer, gitareffekter og andre instrumenter med deg hjem.

Tjenester for skoler

Drammensbiblioteket betjener alle grunnskolene i Drammen kommune. Ønsker du som er lærer å bestille bøker til bruk i skolen? Det gjør du enkelt via vårt bestillingsskjema. Vi forbeholder oss retten til å vurdere hver enkelt bestilling ut i fra kapasitet, og antall bøker/medier vi kan sende på hver bestilling vil derfor variere.

Vi tar også imot klassebesøk hos oss. Mer om klassebesøk finner du her!

For bestilling av hele klassesett, kontakt Skoleboksentralen, telefon 320 45 483

Tjenester for barnehager

Den nåværende ordningen med utkjøring av bokkasser til  barnehagene på høsten har opphørt perr 2017.

I stedet kan barnehagene nå bestille bokkasser med ulike tema via bestillingskjema nederst på siden.  Siden vi ikke har avtale med Bypost om utkjøring til barnehagene må barnehagene selv hente de ferdigpakkede bokkassene i biblioteket, og levere de tilbake.  Bøkene i disse kassene kan beholdes i 6 uker.

I tillegg til å pakke bokkasser til barnehagene tilbyr vi nå også formidling av bildebøker for ansatte i barnehagene.  Kontaktinfo angående dette ligger på samme sted som bestillingsskjemaet.

NB! Vi kan også tilby presentasjon av nye bildebøker for barnehageansatte. For mer informasjon ta kontakt med britt.kroken.kjenes@drmk.no  eller  Hilde Søberg hilde.soberg@drmk.no

eller Hilde Søberg.

Foto: Øyvind Svaleng

Share on FacebookEmail this to someone