Hurra! Vi har fått ny hovedinngang!

Som sikkert mange av dere har observert, så har vi fått en ny inngang fra Ypsilon-siden, og dette er også vår nye hovedinngang 🙂

I sommer vil Papirbreddens inngang være stengt etter kl 16:00 t.o.m 12.august, og da er det Ypsilon-inngangen som følger bibliotekets åpningstider.

Velkommen inn vår nye hovedinngang!

 

Vi testet den selvfølgelig ut allerede i vinter, bli med oss over Ypsilon:

Opplev Drammensbiblioteket!

Velkommen til nye opplevelser på Drammensbiblioteket; ditt bibliotek og litteraturhus!

Denne høsten smeller vi i gang med en rekke nyheter på programmet, bl.a. Tre om,  Strikk&Lytt og Litteratur til kvelds.
Bibliotek-kaffebaren Dramn vil stå for servering, og på kveldstid vil det være mulig å kjøpe seg et glass vin eller en øl ved våre aktiviteter.

Her kan du bla i vårt rykjende ferske bibliotekmagasin. Her finner du full oversikt over arrangementer, og du kan få inspirasjon og lese spennende artikler og intervjuer. Hvis du foretrekker magasinet ditt analogt, kom innom oss og ta med!

Følg oss gjerne på Facebook for oppdateringer og nyheter om alle våre aktiviteter.

God biblioteksommer, vi sees til høsten!

 

 

Gladnyhet: Snart er det tid for sommerles!

NÅ ER DET LIKE FØR STARTSKUDDET GÅR FOR ÅRETS SOMMERLES!

Å lese er en god sommerferieaktivitet helt uavhengig av vær og føreforhold.

Sommerles er en digital lesekampanje for barn fra  1-7 klasse.  Sommerles foregår fra 1 juni til 31 august.  Tanken bak er å friste ungene til å lese masse bøker i sommerferien.  På nettsiden sommerles.no samler barna poeng (XP), deltar i oppgaver, ser hva andre venner leser og tjener opp trofeer.  Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Velkommen til det nye Drammensbiblioteket

Hva er vel livet uten en overraskelse eller to?

Tirsdag 25.april kl 12:00, åpnet vi dørene inn til det nye Drammensbiblioteket!

Dette innledet en teståpning eller en slags prøvekjøring, det betyr med andre ord at ikke alt er klart. Men det gjør ingenting! Vi inviterer dere alle inn for å teste ut de møblene, titte på bøkene i våre nye fine hyller, teste ut det lange lesesalbordet og gi oss som jobber her tilbakemeldinger. Hva funker? Savner du noe? Vi er alle på plass for å vise deg rundt i våre nye lokaler, og vi gleder oss veldig til å høre hva dere syns!

Dere har vært så tålmodige og forståelsesfulle, så nå er det på tide at dere får slippe inn selv om den siste finpussen ikke er på plass 🙂

Stans i fjernlån

Hei kjære bruker!

I forbindelse med overgang til nytt biblioteksystem vil du dessverre ikke kunne bestille fjernlån hos oss fra og med mandag 27. mars 2017 og til ny beskjed blir gitt.
Les mer om nytt biblioteksystem her.

Vi beklager dette og kan berolige med at vi komme sterkere tilbake så fort vi bare kan.

Spør oss gjerne hvis du lurer på noe, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan med å finne det du trenger!

 

Pressemelding: På vei mot fremtidens bibliotek

Bystyret i Drammen har vedtatt at biblioteket skal videreutvikles som en arena for debatt, læring og møter mellom mennesker. Digitalisering skal være et virkemiddel både for bedre tilgjengelighet for publikum og et større tilbud av bøker, filmer, spill og andre utlånsmidler. Lokalene bygges nå om, med sikte på et bedre tilbud og økt trivsel for publikum.

Biblioteket tar nå i bruk et nytt biblioteksystem som er bygget for moderne bibliotekdrift, og som gir mulighet til å levere innovative og relevante bibliotektjenester. I Drammen lånes det ut mer enn bøker, både musikkinstrumenter, brettspill, gitarpedaler, lydbøker, LP-plater med mer er stadig etterspurt. Det nåværende biblioteksystemet er bygget for bøker og tar ikke høyde for dagens varierte format.

Bibliotekene står foran store omstillinger i årene som kommer. Drammen samarbeider med firmaet Axiell om utviklingen av det nye systemet; Quria.

Axiell har hovedkvarter i Lund i Sverige, men er representert i 24 land.

Valg av nytt biblioteksystem er ett av flere grep for at biblioteket skal realisere bystyrets ambisjoner. Systemet Quria vil gjøre det mulig å ta i bruk nye digitale verktøy til formidling, siden det er hjertet i løsningene som publikum ser og bruker. Det nye biblioteksystemet er fleksibelt og brukervennlig både for brukere og ansatte, og det vil være enkelt å videreutvikle det for fremtidens behov. Drammensbiblioteket er det første biblioteket i verden som tar dette systemet i bruk.

– Med denne samarbeidsavtalen får vi mulighet til å ta i bruk et nytt og moderne biblioteksystem som er utviklet for en digital tidsalder. Vi ønsker å tilby oppdaterte bibliotektjenester på en effektiv måte uavhengig av sted, tid og format, sier Monica Nyhus, biblioteksjef i Drammen kommune.

– Drammen kommune skal være ambisiøse både på egne og på innbyggernes vegne. Det er derfor en selvfølge at vi investerer i en moderne og skybasert plattform. Sammen med Axiell vil vi skape det mest moderne og innbyggervennlige biblioteket i Norge, sier Frank Baklid, digitaliseringssjef i Drammen kommune.

Vi informerer: midlertidig flytting av deler av samlingen

Det nærmer seg innspurt i oppussingsperioden, og for å komme i mål flytter vi deler av samlingen ned i arkivet. Samlingen er tilbake på sin rette plass innen to måneder, og i mellomtiden er det bare å spørre oss om hjelp selvfølgelig!

Du får hjelp i våre skranker i 3.etasje, de er betjent fra kl 10:00 mandag til lørdag.

 

Tusen takk for forståelsen 🙂

Fra securitas til kaffe

Du har kanskje sett henne de gangene du har gått inn hovedinngangen på Papirbredden. Hun har ofte sittet der i informasjonsskranken, i hvit skjorte og dress. Kanskje du har smilt til henne? Eller sagt hei? Eller spurt hvordan du skal komme deg inn på biblioteket nå under oppussingen? Malin heter hun, og snart møter du henne i den nye kaffebaren på biblioteket.

 

Navn: Malin Gulhaugen

Alder: 26 år (Blir 27 den 23. Februar)

Bosted: Vestfossen, men bodd hele livet i Hokksund.

Familie: Forlovet med Christian, 2 barn. En gutt på 6 år og ei jente på 1,5 år.

Utdannelse: Er utdannet kokk og konditor.

Aktuell som: Nylig ansatt i Dine In som daglig leder for den nye kaffebaren på Drammensbiblioteket.

 

Hva var det første du tenkte på i dag morges?

Siden jeg som regel våkner av min datter på 1,5 år, tenkte jeg at jeg må gå rett inn til henne og storebror 🙂 Rekker ikke å se de så mye før jobb, så deilig å kunne se de litt jeg drar.

 

Hvordan ser drømmekaffebaren ut?

Drømmekaffebaren er full av liv, hyggelige mennesker og en fantastisk atmosfære. Alle er velkomne, enten de vil ha seg en god kopp kaffe, noe lett å spise, eller bare nyte atmosfæren. Alle skal bli møtt med et smil og alle skal tenke at dette er et sted jeg vil besøke igjen.

 

Hva gjør når du kan gjøre akkurat hva du vil?

Der er jeg veldig delt. Siden jeg bare er 26år er jeg jo fortsatt ung og sprudlende, men etter å ha fått to barn er jeg også mye mer «voksen» enn mange av mine venner uten barn.

Så den «unge» delen av meg elsker å dra ut å spise, være med venner og ha en sosial kveld/natt.

Den «voksne» delen av meg elsker å sitte hjemme på sofaen med forloveden og barna å se på en familiefilm og spise godteri.

 

Hvor er drømmereisemålet?

Et spørsmål jeg har blitt stilt mange ganger, som jeg aldri klarer å svare på. Det er så mye jeg ikke har sett, så mye jeg trenger å oppleve.

Men drømmereisemålet mitt akkurat nå er nok Bora Bora. Bare bo i en bungalow ute på vannet, vasse inn til stranden og ta livet helt med ro.

 

Hva liker du best på brødskiva?

Kan jeg bare velge én ting? Jeg elsker pålegg. Koldtbord er noe av det beste jeg vet!

Roastbiff, eggerøre, bacon, laks, ørret og karbonader. Jeg elsker å spise mat, like mye som jeg elsker å lage den 🙂

 

Beste boka du har lest?

Nå er det såpass lenge siden jeg har lest en bok for meg selv, siden jeg leser mest for mine barn. Så jeg må ærlig innrømme at 4 av 5 på min toppliste er barnebøker. Ikke bare fordi det er de siste jeg har lest, men disse bøkene får frem barnet i meg:

 

  1. Folk og røvere i Kardemomme by
  2. Pippi Langstrømpe
  3. Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans. (Fantastisk bok!)
  4. Hakkebakkeskogen
  5. Et helt halvt år – Jojo Moyes. (Skal snart begynne på «Etter deg» av samme forfatter)

 

 

Vi gleder oss til å henge med Malin i den nye kaffebaren – følg med her, instagram eller facebook for oppdateringer på oppussingen av 1. og 2.etasje og ikke minst kaffebaren!

 

DU har også mulighet til å påvirke kaffebarens fremtid! Dine In og Drammensbiblioteket samler inn forslag på navn til kaffebaren helt frem til 30.januar. Vi velger ut de beste forslagene, før vi tar en avstemming over disse.

Gode navneforslag? Sjekk ut arrangementet på facebook her for mer informasjon, eller send en mail til Malin (malin.gulhaugen@dinein.no) 

Utvidede åpningstider på Fjell

Her kommer vi med en gladnyhet for alle brukere av Fjell bydelsbibliotek og bydelstjenesten på Fjell.

Fra og med uke 1 2017, mandag 2. januar vil Fjell bydelsbibliotek og Bydelstjenesten på Fjell utvide åpningstidene, slik at vi blir ennå mer tilgjengelig for deg. Dette innebærer blant annet to dager med kveldsåpent.

Våre nye åpningstider fra 2017 blir:

Mandager: 09:00 – 16:00
Tirsdager: 09:00 – 19:30
Onsdager: 09:00 – 16:00
Torsdager: 12:00 – 19:30
Fredager: 09:00 – 16:00

Visste du at vi også er på Facebook? Følg oss der for nyheter, oppdateringer og inspirasjon!

Du kan finne besøks- og kontaktinformasjon her.

fjell2