Viktig beskjed til deg som bruker våre digitale tjenester

Den 5. september går Drammensbiblioteket over til et helt nytt datasystem. Hva betyr det for deg som låner?

Foruten bedre søkefunksjonalitet i samlingen vår, så vil du oppdage at både nettsider og din personlige innlogging på siden vil være litt annerledes enn det du er vant til. Men du skal fortsatt kunne logge deg inn med lånekortnummer og pinkode i det som tilsvarer MappaMi. Den vil fra da av  hete Mine sider. Du kan derfra selv kunne bestille lån, forlenge lån eller endre dine personopplysninger med mer.

Men dersom du benytter tjenester i MappaMi i dag som Interesser, Huskeliste, Historikk og Stjernekast, så kan du dessverre ikke ta med deg disse videre til det nye systemet. Du bør derfor notere deg de opplysningene du vil ta med deg videre, slik at du kan gjenopprette dem så godt som mulig i det nye systemet. Personopplysninger og slikt trenger du imidlertid ikke å tenke på, de blir automatisk overført.

Hvis det er noe du lurer på, vil vi stå klar til å hjelpe deg i biblioteket eller via e-post og telefon når endringene trer i kraft. Spør oss gjerne om det er noe du lurer på, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan, eller vi kan henvise deg til riktig person internt.

Sommerles = leselyst!

Sommerlesaksjonen er i full gang. Drammensungene leser og koser seg og i skrivende stund har de lest 108.744 sider! Bøkene de leser blir registrert, godkjent og omtalt på sommerles-sida.
Her er en skikkelig godbit fra dagens bokomtaler :

«Ahhhh, For et herlig liv! Hyllest til Walt Disney som fant opp Donald, Donald er livet mitt først trodde jeg det ikke var mulig og registrere Donald men så viste det seg at det bare blader man ikke kunne registrere men at man kunne registrere pocketer og da ble jeg megasuperglad. Elsker Donald»

Sommerferie og leselyst hører sammen, god lesesommer ☀️☀️

#sommerles #drammenleser #donaldduck #sommer

Hurra! Vi har fått ny hovedinngang!

Som sikkert mange av dere har observert, så har vi fått en ny inngang fra Ypsilon-siden, og dette er også vår nye hovedinngang 🙂

I sommer vil Papirbreddens inngang være stengt etter kl 16:00 t.o.m 12.august, og da er det Ypsilon-inngangen som følger bibliotekets åpningstider.

Velkommen inn vår nye hovedinngang!

 

Vi testet den selvfølgelig ut allerede i vinter, bli med oss over Ypsilon:

Opplev Drammensbiblioteket!

Velkommen til nye opplevelser på Drammensbiblioteket; ditt bibliotek og litteraturhus!

Denne høsten smeller vi i gang med en rekke nyheter på programmet, bl.a. Tre om,  Strikk&Lytt og Litteratur til kvelds.
Bibliotek-kaffebaren Dramn vil stå for servering, og på kveldstid vil det være mulig å kjøpe seg et glass vin eller en øl ved våre aktiviteter.

Her kan du bla i vårt rykjende ferske bibliotekmagasin. Her finner du full oversikt over arrangementer, og du kan få inspirasjon og lese spennende artikler og intervjuer. Hvis du foretrekker magasinet ditt analogt, kom innom oss og ta med!

Følg oss gjerne på Facebook for oppdateringer og nyheter om alle våre aktiviteter.

God biblioteksommer, vi sees til høsten!

 

 

Gladnyhet: Snart er det tid for sommerles!

NÅ ER DET LIKE FØR STARTSKUDDET GÅR FOR ÅRETS SOMMERLES!

Å lese er en god sommerferieaktivitet helt uavhengig av vær og føreforhold.

Sommerles er en digital lesekampanje for barn fra  1-7 klasse.  Sommerles foregår fra 1 juni til 31 august.  Tanken bak er å friste ungene til å lese masse bøker i sommerferien.  På nettsiden sommerles.no samler barna poeng (XP), deltar i oppgaver, ser hva andre venner leser og tjener opp trofeer.  Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Velkommen til det nye Drammensbiblioteket

Hva er vel livet uten en overraskelse eller to?

Tirsdag 25.april kl 12:00, åpnet vi dørene inn til det nye Drammensbiblioteket!

Dette innledet en teståpning eller en slags prøvekjøring, det betyr med andre ord at ikke alt er klart. Men det gjør ingenting! Vi inviterer dere alle inn for å teste ut de møblene, titte på bøkene i våre nye fine hyller, teste ut det lange lesesalbordet og gi oss som jobber her tilbakemeldinger. Hva funker? Savner du noe? Vi er alle på plass for å vise deg rundt i våre nye lokaler, og vi gleder oss veldig til å høre hva dere syns!

Dere har vært så tålmodige og forståelsesfulle, så nå er det på tide at dere får slippe inn selv om den siste finpussen ikke er på plass 🙂

Stans i fjernlån

Hei kjære bruker!

I forbindelse med overgang til nytt biblioteksystem vil du dessverre ikke kunne bestille fjernlån hos oss fra og med mandag 27. mars 2017 og til ny beskjed blir gitt.
Les mer om nytt biblioteksystem her.

Vi beklager dette og kan berolige med at vi komme sterkere tilbake så fort vi bare kan.

Spør oss gjerne hvis du lurer på noe, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan med å finne det du trenger!

 

Pressemelding: På vei mot fremtidens bibliotek

Bystyret i Drammen har vedtatt at biblioteket skal videreutvikles som en arena for debatt, læring og møter mellom mennesker. Digitalisering skal være et virkemiddel både for bedre tilgjengelighet for publikum og et større tilbud av bøker, filmer, spill og andre utlånsmidler. Lokalene bygges nå om, med sikte på et bedre tilbud og økt trivsel for publikum.

Biblioteket tar nå i bruk et nytt biblioteksystem som er bygget for moderne bibliotekdrift, og som gir mulighet til å levere innovative og relevante bibliotektjenester. I Drammen lånes det ut mer enn bøker, både musikkinstrumenter, brettspill, gitarpedaler, lydbøker, LP-plater med mer er stadig etterspurt. Det nåværende biblioteksystemet er bygget for bøker og tar ikke høyde for dagens varierte format.

Bibliotekene står foran store omstillinger i årene som kommer. Drammen samarbeider med firmaet Axiell om utviklingen av det nye systemet; Quria.

Axiell har hovedkvarter i Lund i Sverige, men er representert i 24 land.

Valg av nytt biblioteksystem er ett av flere grep for at biblioteket skal realisere bystyrets ambisjoner. Systemet Quria vil gjøre det mulig å ta i bruk nye digitale verktøy til formidling, siden det er hjertet i løsningene som publikum ser og bruker. Det nye biblioteksystemet er fleksibelt og brukervennlig både for brukere og ansatte, og det vil være enkelt å videreutvikle det for fremtidens behov. Drammensbiblioteket er det første biblioteket i verden som tar dette systemet i bruk.

– Med denne samarbeidsavtalen får vi mulighet til å ta i bruk et nytt og moderne biblioteksystem som er utviklet for en digital tidsalder. Vi ønsker å tilby oppdaterte bibliotektjenester på en effektiv måte uavhengig av sted, tid og format, sier Monica Nyhus, biblioteksjef i Drammen kommune.

– Drammen kommune skal være ambisiøse både på egne og på innbyggernes vegne. Det er derfor en selvfølge at vi investerer i en moderne og skybasert plattform. Sammen med Axiell vil vi skape det mest moderne og innbyggervennlige biblioteket i Norge, sier Frank Baklid, digitaliseringssjef i Drammen kommune.

Vi informerer: midlertidig flytting av deler av samlingen

Det nærmer seg innspurt i oppussingsperioden, og for å komme i mål flytter vi deler av samlingen ned i arkivet. Samlingen er tilbake på sin rette plass innen to måneder, og i mellomtiden er det bare å spørre oss om hjelp selvfølgelig!

Du får hjelp i våre skranker i 3.etasje, de er betjent fra kl 10:00 mandag til lørdag.

 

Tusen takk for forståelsen 🙂